Испания постигна спокойна 6-а поредна победа в европейските квалификации, след като спечели с 4:0 срещу аутсайдера Фарьорските острови в Хихон. 

Това бе втори успех за новия наставник Роберт Морено, който замени Луис Енрике, като тимът остава убедителен лидер в своята група с 18 точки. 

Испанците поведоха в 14-ата минута, но с нередовен гол. Микел Оярсабал се измъкна сам срещу вратаря и в последния момент подаде встрани към Родриго Морено, който вкара на празна врата. Футболистът на Валенсия обаче, бе пред линията на топката, така че гол не трябваше да има, но все пак бе зачетен. 

Малко след това Сусо стреля в гредата от пряк свободен удар. Серхио Рамос, който изравни Икер Касияс по мачове със 167, се включваше в атака при всяка една възможност в търсене на поредния си гол, след като определено не спираше да вкарва за Ла Фурия напоследък. 

Вратарят на гостите спаси страхотен удар от въздуха на Тиаго Алкантара и домакините продължиха да търсят попаденията, но до почивката така и не стигнаха до нов гол. 

Скоро след почивката феновете в Хихон се успокоиха, защото Родриго удвои аванса. Той получи шанс да стреля, топката се отклони в играч на Фарьорите и вратарят нямаше как да реагира. 

Гостите пропуснаха едно положение, когато техен играч не успя да преодолее Давид де Хеа сам срещу него и в края получиха още два гола. Пако Алкасер вкара попаденията, като се възползва от подавания на Тиаго Алкантара и Гая. 

Съставът на Испания: Де Хеа, Карвахал, Рамос (77 Унай Нунес), Ермосо, Гая, Тиаго Алкантара, Родри, Парехо, Сусо (68 Сарабиа), Оярсабал (60 Алкасер), Родриго