Пари Сен Жермен допусна една от най-тежките си загуби в последните сезони на домашна сцена, след като падна с 1:5 при гостуването си в Лил. 

Триумфът на домакините, които са втори в класирането, отложи още малко спечелването на титлата от парижани, които  все пак имат 81 точки, докато Лил е с 64. Победа срещу Нант в следващия кръг ще донесе триумфа. 

Двата тима си размениха по един гол през първото полувреме, но Хуан Бернат, който вкара за ПСЖ, бе изгонен и това се оказа решаващо. 

След почивката играчите на Лил се развихриха и нанизаха 4 попадения чрез Никола Пепе, Джонатан Бамба, Габриел Магаляеш и Жозе Фонте. 

Поражението е най-тежкото за столичани в първенството, откакто катарските собственици поеха контрола върху клуба през 2011. Два гола на Мбапе бяха отменени в началото заради засади, а Тиаго Силва напусна с контузия. 

След това Тома Мюние си вкара автогол и Лил поведе, но Бернат изравни с удар от  въздуха, преди да бъде изгонен за нарушение срещу откъсващия се Пепе. Нападателят се измъкна след почивката и вкара, преди Бамба също да покаже скоростта си, а след това Магаляеш и Фонте реализираха с глава за крайното 5:1.