Интер удари с 1:0 Лацио и записа пета поредна победа в Серия "А". С този успех "нерадзурите" са с пълен актив от 15 точки и изместиха Ювентус от първото място в класирането.

"Старата госпожа" е на второ място с 12 пункта, докато Лацио дели шестото място с едва 6 точки. Единственото попадение в мача заби Данило Д'Амброзио в 23-ата минута. 

Като цяло Интер контролираше мача, повече търсеше победата, вкара веднъж и заслужено си взе трите точки, с което отново стана лидер в Италия. Това бе втори пореден важен успех за момчетата на Антонио Конте, които в предния кръг надиграха и Милан.


Срещата започна скучновато, като в първоначалните минути действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

Лацио стигна първи до възможност, но в 16-ата минута Кайседо не успа да преодолее Самир Ханданович, който играеше мач №300 за "нерадзурите". Интер отговори бързо и успя да вкара с първото си положение в срещата.

В 23-ата минута Бираги центрира и Д'Амброзио успя да прати топката в мрежата на гостите за 1:0. Лацио можеше да изравни, но Ханданович този път спаси удар на Хоакин Корея.

След половин час игра шут на Ромелу Лукаку мина до гредата. До края на полувремето Лацио създаде няколко чисти голови положения, но Корея направи непростими пропуски.

И втората част започна със спокойно темпо, като играчите на Интер залагаха на многоходови разигравания в средата на терена.

След час игра домакините можеха да решат всичко, но Николо Барела не успя да преодолее Томас Стракоша, след което и Политано пропусна.

В тези минути Интер контролираше играта и почти не даваше никакви шансове на столичани. В 70-ата минута Лукаку нямаше шанс за попадение. В края на мача Интер отново създаде положение, но Лаутаро стреля в аут.

ИНТЕР - ЛАЦИО 1:0

Голмайстор: Д'Амброзио (23')

Интер: Ханданович, Годин, Д’Амброзио, Скринияр, Де Фрай, Бираги, Брозович, Весино, Политано, Барела, Лукаку

Лацио: Стракоша, Фелипе, Ачерби, Бастош, Ладзари, Милинкович-Савич, Пароло, Алберто, Джони, Кайседо, Корея