Футболистите на Интер в скоро време ще могат да подновят индивидуалните тренировки на базата на отбора, съобщи сайтът на ломбардския клуб.

Първенството на Италия бе прекъснато на 10 март заради пандемията от коронавирус за неопределен срок.

Тези дни стана ясно, че спортистите ще могат да тренират индивидуално в съответствие с правилата за социално дистанциране и без никакви събирания в закрити помещения.

“В близките дни на играчите от основния отбор ще им бъде разрешено да използват терена на тренировъчната база за провеждане на индивидуални занимания. Всичко останали обекти в центъра ще останат закрити и ще бъдат предоставяни само на техническия персонал за осигуряване на безопасността на футболистите”, се казва в съобщението.

Играчите на Атлетико Мадрид на 6 май ще проведат тестове за коронавирус. Ако всички резултати са отрицателни, два дни по-късно футболистите ще пристъпят към индивидуални тренировки.

Удинезе пък отказа да поднови тренировки, въпреки разрешението на властите. “Удинезе обявява, че спортният център на клуба ще остане затворен до по-нататъшно уведомление”, се казва в съобщението. /БГНЕС