Капитанът на италианския хегемон Ювентус – Джанлуиджи Буфон, ще се завърне сред титулярите за утрешното домакинство на Аталанта в отложен мач от 26-ия кръг на Серия "А". Това разкри треньорът на шампионите Макс Алегри на днешната си пресконференция.

Най-добрият вратар за 2017 г. получи почивка при успеха с 2:0 над Удинезе, но сега отново ще застане под рамките. Миралем Пянич също не взе участие във въпросната среща, но Алегри увери, че босненецът на 99% ще стартира срещу противника от Бергамо. "Единствените ни контузени са Хуан Куадрадо и Федерико Бернардески", добави тактикът от Ливорно.

След изтърпени наказания той отново ще може да разчита на Алекс Сандро и Стефан Лихтщайнер, но бразилецът може и да не играе. "Беше малко уморен и ще преценя след днешната тренировка", обясни Алегри, което може да отвори титулярно място на Квадво Асамоа за втори пореден мач.

Относно Аталанта Алегри каза, че предстои труден сблъсък, защото "адзурите" имат играчите с точните характеристики, от които се нуждаят. "Трябва да покажем голямо уважение, както направихме срещу Удинезе. Очаквам да се получи физически мач, който трябва да спечелим", завърши Алегри.