Късметът най-накрая е с националния ни отбор по футбол. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод двете победи на България в Лигата на нациите.

"Лъвовете" надделяха с 2:1 над Словения в Любляна и 1:0 над Норвегия в София. Бившият защитник е на мнение, че играта не е била на ниво, но 6-те точки са най-важното нещо от сблъсъците.

"2 мача, 3 атаки, 3 гола. Показахме отлична успеваемост в завършваща фаза. Дано я увеличим с 5 атаки и 4 гола. Лошото е, че хората на "Васил Левски" бяха малко, но добрите резултати ще върнат публиката", добави Майкъла.

Той отличи представянето на Николай Бодуров и Божидар Краев в двата мача, но имаше забележки за представянето срещу скандинавците.

"Имаме млад отбор и победите ще носят самочувствие. Но срещу Норвегия допуснахме 4-5 много опасни ситуации пред вратата ни, което е ужасно. Сигурен съм, че Петър Хубчев ще работи върху този аспект", каза още Илиев.

На 13 ноември България е домакин на Кипър в мач от 3-ия кръг на новия турнир. "Бием ги и оставаме първи в класирането. После още два равни и продължаваме напред", прогнозира Майкъла.

Статистиката срещу този съперник в София е изцяло на наша страна – 4 победи от 4 мача с едва един допуснат гол.