Победителят от Вечното дерби между ЦСКА и Левски ще има оправдание за моментното състояние на отбора. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Той определи сблъсъка като "мач за спасение", тъй като "червените" и "сините" са далеч от желаното ниво. "Спечелилият ще има оправдание за известно време, защото и двата отбора са слаби. Работи се на парче, не се води далновидна политика. Всеки трансферен прозорец се взимат десет нови играчи и толкова си тръгват. Всичко е сезон за сезон. Най-ясният пример е с Диего Фабрини. Това е отличен футболист, който не получи време", заяви Майкъла пред нашата медия.

Попитан на въпрос кой ще спечели мач №1 у нас, той заяви: "2:0 за ЦСКА. Имаме по-класен отбор и Люпко Петрович знае как се играят подобни дербита. Очакванията са за дефанзивен футбол, защото такъв е стилът на двамата треньор. И напред – каквото стане", добави Илиев.

Вижте пълното класиране в efbet Лига 

Той призова "червените" да решат скандала с Николай Бодуров, защото, по думите му, той е най-добрият защитник и лидерът на "Българска армия". "Не е послушко и амбицира останалите. Като има нужда, се кара. Такъв тип футболисти са важни. Грешка е, че не играе. Трябва да се намеси Гриша Ганчев. Да викне Люпко и Бодуров при него и ще се сдобрят за пет минути", каза още Майкъла.

Вечното дерби ще се играе в неделя от 17.45 часа. Преди него ЦСКА заема 5-то място с 12 точки, докато Левски е лидер с 16 т.