Павел Върба е виновен за отпадането на Лудогорец от 1/4-финалите за Купата на България след загубата от Левски с дузпи. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Според него чешкият спец е объркал тактиката и не може да се адаптира към стила на разградчани. "Имат футболисти, които играят атрактивен и атакуващ футбол, а той ги затваря в защита. Още няколко такива мача и ще му купят еднопосочен билет към Чехия. Няма кой да го чака. С тази селекция Лудогорец не трябва да има проблеми в България, а прави равен с Етър и отпада от Левски. Цялото му водене на мача на "Герена" не беше добро. Защо извади Клаудиу Кешеру? Голмайсторът на отбора, който може да се разпише във всеки един момент. Защо Драгош Григоре изпълни дузпата? Спира развитието на отбора с тактиката си. Явно не се напасва. Може да е много добър специалист, но да не се адаптира. Факторите са много", заяви Майкъла.

Той похвали главния съдия на драматичния мач на "Герена" Драгомир Драганов и добави, че Левски е играл за дузпи. "При тях се представиха великолепно. Петър Хубчев избра правилна тактика. Ако беше тръгнал да се надиграва, Левски щеше да е обречен. Комплименти и за публиката им", допълни Илиев.

Според него, успехът ще даде сили на "сините" и те няма да имат проблеми при гостуването си на Ботев Враца в мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Срещата ще се играе в неделя от 15.00 часа.