Хамес Родригес беше избран за играч на мача Полша - Колумбия, въпреки че не отбеляза гол, но пък изработи два от трите безответни гола в полската врата.

Футболистът на Байерн Мюнхен центрира за първото попадение на Йери Мина и след това даде перфектен разсичащ пас за третия гол, реализиран от Куадрадо.

"Много съм щастлив, защото вярвам, че когато имаш добри съотборници, е много по-лесно да се играе. Винаги е добре, ако до теб на терена има още таланти", анализира плеймейкърът. Също така халфът направи и анализ на какво се дължи разликата в мача с Япония.

"Когато играем с 11 футболисти просто е много по-лесно. Видяхте го сега с Полша и трябва да помним момента от срещата с Япония, колкото и да е напрегната ситуацията".

Попитан какво очаква от мача със Сенегал, Хамес Родригес отвърна: "Сега просто трябва да бъдем спокойни. Имаме четири дни, трябва да бъдем на добро ниво като възстановяване и подготовка. И трябва да се настроим за мача в четвъртък като за финал, за да подарим още един уникален ден на Колумбия".