Върховенството на закона. Ясно е, че такова животно във футбола няма как да се появи и съответно няма как да съществува напред във времето. Но ако видеоасистент рефер бе измислен и въведен преди много години, дали Англия щеше да стане шампион, дали автоголът на Легендата щеше да е в червения футболен фолклор така, както в синия е кървавият гол на Гонзо, при все че двете събития бяха в рамките на 90 минути?!

Световните несправедливости във футбола, свързани с грешни съдийски отсъждания, могат да бъдат събрани не в една книга, а в няколко тома. Така, както е подкаран ВАР, съществува реална опасност дори след години, когато всичко бъде изчистено и технически, и физически, е възможно усъвършенстването да не реши проблемите на 100 процента. Винаги има процент вероятност от грешки. Но пък има идеалисти, за които истината и само истината е над всичко. Както във футбола, така и в живота. 

Дори и с ВАР са възможни комични моменти, но пък замислете се в последната година колко пъти сте въздъхвали с облекчение, когато след намесата на системата е възтържествувала справедливостта. Трябва да приемем ВАР такъв, какъвто е.

Може би бъдещето е премахване изцяло на съдии на терена или намаляване на въздействието им до абсолютния минимум. Само си представете за всяко нещо играчи и публика да гледат таблото и там да пише – тъч за Монтана, или пък фаул за Пирин Благоевград. Играта ще се накъсва за щяло и нещяло, по пък в крайна сметка нали никой не е по-голям от истината. 

Коментар на Желю Станков, "Тема Спорт"