Утре Димитър Димитров ще се изправи за 17-и път в шампионатен домакински мач срещу Левски. И ще се опита да направи баланса си в тези двубои срещу сините положителен. До момента той е абсолютно равен. В случая се оказва, че любимото на левскарите число 7 е хем добро, хем и лошо за специалиста. По толкова пъти е печелил и падал от тях у дома, а равенствата са 2, при голова разлика 26-26! Предстои да видим дали ще съумее да наклони везната в своя полза с първия си сблъсък начело на Берое срещу столичани.

Едва във втория си двубой като старши треньор Димитър Димитров излиза срещу сините. Той прави дебюта си на 19 август 1994 година с Нефтохимик срещу Локо Пд - 1:2. 9 дни по-късно бургазлии приемат Левски и губят с 1:3. В следващите две кампании обаче Херо се превръща в истински душманин на сините. На 24 февруари 1996-а ги разбива с 5:1, а на 13 април 1997 година с 4:1.

Димитров започва сезон 1997/98 с нафтата, но след 5-ия кръг Гриша Ганчев - босът на тогавашния новак в елита Литекс, вади 200 хиляди марки, за да го откупи. Бавно и полека Херовата дружина започва да налага доминация и след 14-ия ловчанлии за първи път в историята си са на челното място в колоната.

През пролетта двата тима водят люта битка за титлата. На 19 април 1998-а Литекс приема сините в мач, който завинаги ще остане в аналите. Стига се до 62-ата минута на двубоя, в която Мариян Тодоров открива резултата. След това Димитров отива да се изкефи до скамейката на Левски, където го посреща лично босът Томас Лафчис. 

Президентът го изритва край тъчлинията. В 74-ата минута Елин Топузаков изравнява и мачът приключва при 1:1. Скандалите обаче продължават, двамата си налитат на бой и след края на двубоя. Това обаче не е всичко. Столичани подават жалба за нередовна картотека на Радостин Кишишев. Молбата им е уважена и им е присъдена служебна победа с 4:0. В края на кампанията Литекс стига до първата си титла, тя е дебютна и за Херо.

През пролетта на 2000 година специалистът извежда и Левски до шампионската купа, но въпреки това е освободен от "Герена". През 2000/01 Димитров побеждава сините с трети тим - Велбъжд. Кюстендилци се налагат с 2:1 в последния кръг на първенството, което е взето от Левски. В следващите две кампании Херо е в Локомотив Пловдив, като на 17 май 2003-а побеждава съперника с 2:1.

Като наставник на Черноморец той още в първия си сблъсък се поздравява с успех над сините - 2:1 на 30 април 2008-а. През октомври 2011-а бие този път с 2:0. Всъщност тогава Димитров дава "инкогнито" наставления от трибуните, тъй като е наказан.

За последно Херо надви Левски с Лудогорец на 29 октомври 2017 година - 2:0 в Разград. В този двубой той бе изгонен, след като реагира остро на съдийско отсъждане, отменило гол на разградчани. След това той пуска извинение за постъпката си на официалния сайт на клуба.

Интересното е, че след последния си домакински шампионатен мач срещу Левски Херо сложи шампионски медал на врата си. Разградчани получиха титлата за сезон 2017/18 на 12 май 2018-а, непосредствено след последния съдийски сигнал на срещата им със сините. 

Материал на Янаки Димитров, "Тема Спорт"