Финалът за Купата на България между Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) остава на 15 май, а най-вероятният час е 19:00. Това обяви в главният секретар на Профи лигата Атанас Караиванов пред радио Дарик.

"От снощи съм провел над 200 разговора. Финалът няма как да бъде преместен, тъй като първенството е в такава оспорвана фаза, а и Евроизборите ни притиснаха на 26 май да няма мачове", заяви Караиванов.

Символичен домакин е Ботев и феновете на "жълто-черните" ще с в сектор А и Б. Феновете на Локо пък ще заемат секторите В и Г. Тепърва ще има организационни срещи.

„Следващият кръг е на 18 май, а предпоследният кръг е на 21 май, когато ще се състои и дербито между Левски и ЦСКА. На 24 май ще се проведе последният кръг от Първа лига, когато ще се състои и награждаването“, продължи изпълнителният директор на фирмата "Футбол Про Медия".

„В последната седмица на месеца ще се изиграят двата баража и плейофа за Лига Европа. На 2 май окончателно ще направим разпределението. Един отбор ще вземе сектор А и Б, а друг ще вземе сектор В и Г. Феновете на Ботев ще бъдат в А и Б, а тези на Локомотив Пловдив във В и Г. След 2-3 май ще бъдат пуснати в продажба билетите. След срещата на 2 май ще бъдат обявени цените“, каза още Атанас Караиванов.