Левски допусна загуба с 0:1 от Вадуц в двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа, игран на стадион "Рейнпарк".

Въпреки създадените немалко опасни положения пред вратата на домакините, футболистите на треньора Делио Роси демонстрираха абсолютна безпомощност в нападение и допуснаха поражение, след като Мохамед Кулибали се разписа в 14-ата минута. 

Така "сините" сами си направиха задачата доста трудна за реванша на "Герена", който ще бъде на 17 юли (вторник) от 18:45 часа българско време.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=a1962f83d6" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна с лек превес за гостите, които се опитваха да задържат топката в средата на терена, опитвайки се да разучат противниците си. Първата опасна ситуация дойде в 7-ата минута. Сержиу Буш се оказа непокрит в наказателното поле и получи прекрасен пас по земя отляво. Румънецът отправи изстрел, който обаче се оказа прекалено слаб и вратаря Хирзел улови с лекота.

В 14-ата минута домакините поведоха в резултата. Мохамед Кулибали прониза вратата на Божидар Митрев с прецизен диагонален изстрел от границата на наказателното поле - 1:0.

В 27-ата минута Левски бе близо до изравняването, след като Давид Яблонски традиционно затрудни противника при центриране от ъглов удар. Защитникът стигна до топката в опасна близост до вратата и шутира, но неточно.

В следващите минути "сините" вдигнаха темпото. В 30-ата минута домакините бяха близо до това да си отбележат автогол, след като Мунтвилер направи шпагат при прострелен пас на Жерсон Кабрал. Вратарят Хирзел обаче внимаваше и се намеси. 

В 39-ата минута опасна контраатака на домакините завърши с опасен изстрел на Йодел Досу от границата на пеналтерията. Топката обаче мина на сантиметри от горната греда. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част "сините" продължиха да търсят гола и се настаниха в половината на домакините, но така и не успяваха да стигнат до нещо по-опасно пред вратата на Хирзел.

В 56-ата минута Добра атака на Левски завърши с пропуск на новото попълнение Давиде Мариани. Халфът се размина с топката след прострелно центриране по земя на Иван Горанов.

В 67-ата минута Милош Цветкович се възползва от грешка на съперниковата отбрана, влезе в наказателното поле и потърси Сержиу Буш, но защитник на Вадуц изчисти с глава.

В 71-ата минута голмайсторът в този двубой Кулибали отново притесни синята отбрана. Футболистът проби опасно отляво и шутира мощно по диагонал, но топката профуча покрай лявата греда.

В 79-ата минута звездата на Левски Габриел Обертан бе близо до изравнителния гол. Французинът бе изведен в наказателното поле и отправи изстрел. Топката обаче рикошира и излезе в корнер.

До края на двубоя "сините" продължиха с опитите да отбележат, но това така и не се случи и ще разчитат на нещо повече на реванша в София.

Вадуц - Левски 1:0

Голмайстор: Мохамед Кулибали (14)

Вадуц: Хирзел, Дражан (Люхингер 69'), Кулибали (Бабич 86'), Тадич, Гаич, Матюс, Вон Нидерхаузерн, Досу (Брунер 63'), Визер, Мунтвилер, Гьопел
Треньор: Роланд Врабец

Левски: Митрев, Цветкович, Белаид, Яблонски, Горанов, Мариани (Костов 79'), Белмонт, Гомес, Кабрал (Иванов 59'), Обертан, Буш (Димитров 74')
Треньор: Делио Роси

Лихтенщайн, стадион "Рейнпарк"
Съдия: Фран Йович
Жълти картони: Вон Нидерхаузерн, Гьопел (Вадуц); Белмонт, Белаид, Яблонски, Горанов (Левски)