Още по темата

 

Станислав Генчев е един от петимата играчи, които са свързани с Левски и Лудогорец. Халфът има една титла със „сините“ и две с „орлите". Помощникът на Красимир Балъков се съгласи да коментира пред "Меридиан мач" състоянието на двата отбора преди дербито в неделя.

- Какви са очакванията ви за дербито в неделя?
- Нямам търпение този мач да дойде. За мен той ще бъде най-непредсказуемият в нашето първенство. Лудогорец не са в най-добрата си форма, но пък имат нов треньор. Това винаги дава отражение. Левски от своя страна върви нагоре. Има надигане, а и стадионът ще бъде пълен.

- „Сините“ обаче трудно се справят с Лудогорец, когато очакванията са, че ще спечелят.
- Традициите са създадени, за да се нарушават. Левски ще има сериозна подкрепа от страна на феновете си, което не бива да се подценява. Ще им даде допълнителна сила. Лудогорец обаче има опит в тези мачове и как да се справя в тях. Затова и казах, че трудно може да се прогнозира в момента кой ще спечели.

Още по темата

 

- Защо се стигна до този срив в Лудогорец?
- Доста от футболистите се поизчерпаха. Освен това има играчи, които отказват да подпишат нови договори. Затова и стоят отстрани. Това няма как да не се отрази на един отбор, но аз мисля, че скоро отново ще се върнат в старата си позиция. Вижда се също, че имат и по-голям ресурс от останалите.

- При Левски също има футболисти, чиито договори изтичат, но са титуляри.
- Да, но виждаме, че те си играят без да се притесняват. Стоят стабилно на позициите си. Така и трябва да бъде.

- На какво според вас се дължи този подем на „Герена“, след като Левски бе разтърсен от треньорски, ръководни и смяна на собствеността?
- Много неща се случиха там, но май бяха за добро. Левски е в подем. Това се вижда.

- Наистина ли играе роля и завръщането на играчи като Николай Михайлов, Валери Божинов и Живко Миланов?
- Разбира се. Там заложиха на хора, които наистина знаят какво е Левски и могат да поведат останалите.

- Какво е значението на победата в този мач?
- Голямо. Победа на Лудогорец ще означава, че ще имат възможност да се откъснат. Ще имат и предимство пред ЦСКА и Левски в преките двубои. Успехът ще има сериозна цена и за „сините“. Той ще ги върне с гръм и трясък в борбата за титлата.

- Треньорите обаче обичат да казват, че още нищо не е решено и предстоят много мачове?
- За мен нещата не стоят точно така. Напротив. Ако Лудогорец спечели, то нещата приключват. Левски пък ще може сериозно да гледа към титлата, ако се случи обратното.