Георги Дерменджиев се допитвал до Съвет на старейшините в Левски в лицето на Живко Миланов, Иван Горанов, Ники Михайлов и Валери Божинов.

Треньорът на сините е излъчил квартета като тяло, с което се съветва по въпроси на дисциплината и реда в отбора. Така Дерменджиев, който няма имидж на строг човек, се надява да държи съблекалнята под контрол. Близостта с капитаните и още двама тартори дава самочувствие на треньора.

Това обаче е провокирало голямо недоволство сред чужденците и най-вече при Яблонски, Кабрал и Мариани. Според хора от „Герена" тримата са най-ядосани от създалата се ситуация и се чувстват леко пренебрегнати. Реакцията на Мариани при смяната му срещу Ботев изобщо не била случайна и е насочена директно към Дерменджиев.

Самият наставник не скри след мача, че ще помисли как да санкционира провинилия си играч. Подобен случай имаше с друг чужденец - Нуно Рейш, който при смяната си с Лудогорец извади едно от флагчетата на корнера. Наставникът тогава прояви снизходителност, но на Мариани няма да му се размине, още повече че той е най-скъпо платеният футболист в тима след напускането на финансовия фаворит Габриел Обертан.

Съвет на старейшините имаше и в Лудогорец при треньор Дерменджиев. В Разград треньорът се бе обградил с Дяков, Владо Стоянов, Моци и Марселиньо - двама чужденци и двама българи. На „Герена" обаче приближените са само сънародници на Дерменджиев, за което чужденците се бунтуват.