Спортният директор на Левски Ивайло Петков бе представен днес официално от изпълнителния директор на “сините” Павел Колев. В първата си медийна изява като част от ръководството на Левски бившият български национал сподели, че приоритет за тима е да търси не звезди, а футболисти, които да се вписват добре колектива и да подсилят отборния дух.

Назначението му не беше прието добре от някои фенове на "сините". "Не съм играл в Левски, но съм професионалист. И в Дунав не съм играл, но и там работих две години. Аз имах два престоя като играч на Литекс, единствено като футболист, до там приключват отношенията ми с Литекс. Четох доста неща, кой бил сърдит... Бил съм играч на Литекс, не съм бил търсен там, не съм работил след това в Литекс".

"В Левски съм да работя, защото съм професионалист, виждам голяма перспектива в този отбор и искам да се върне там, където му е мястото", заяви Петков относно нападките на някои фенове срещу него.

“Продажбата на Давиде Мариани? Отборът разчита на колектива. Миналата година не е имало такъв интерес към него. В Левски не трябва да има звезди, а силен колектив. Сега Мариани бе продаден за доста сериозна сума за България. Търси се футболист на неговия пост, но не на всяка цена. Не искаме да взимаме звезда, а футболист, който ще се впише в колектива и ще помогне за развитието на клуба”, коментира Петков.

Той добави, че “сините” ще се опитат в близко бъдеще да привлекат още един-двама нови футболисти. “Имаме бюджет, който да ни позволи да вземем двама футболисти. Има 1-2 играчи, които гледаме за сегашното състояние, отделно вече работим и по зимната селекция”, каза спортният директор на Левски.

"Аз се чувствам много спокоен, след като Ивайло Петков дойде в клуба. Смятам, че той ще се развива заедно с Левски, а това е важно. Най-много ми харесва, че мислим в една посока за трансферната политика на клуба. В последните 10 години Левски е взел близо 200 футболисти, а от тях само 7 са си тръгнали с трансферна сума. Това обяснява до голяма степен и състоянието, в което заварихме отбора", коментира пък Павел Колев.