Изпълнителният директор на Левски Павел Колев призна пред bTV, че бюджетът на "сините" е бил между 1,5 и 2 млн. лева на месец, а сега той ще бъде редуциран. Това ще се отрази на ремонтите по базата, на заплатите в ДЮШ и първия отбор и на целите на клуба.

Той каза, че не е бил изненадан от действията на фирмата "Главболгарстой", която построи Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", а през изминалата седмица заведе иск срещу клуба за дължими малко под 3 млн. лева.

"Разбрах няколко дни по-рано, защото техен представител се срещна с мен и ми обясни каква е ситуацията. Не мисля, че е некоректно. До колкото знам са притиснати от изтичаща давност. Нямаха друг избор. Не мога да коментирам дали ще се съдим, тъй като разговорите не са водени от мен, а и анализът на задълженията не е правен от мен", каза Колев.

"Няколко пъти казах, че бюджетът на Левски в момента е между 1,5 млн. и 2 млн. на месец. 1,5 млн. е санитарният минимум. Понеже слушам много коментари дали това е много или малко... Бюджетът зависи от визията, от това, която търсиш, от целите, от стратегията. Ако имаш възможност да си позволиш тези цели, трябва да си готов и на по-висок бюджет. Когато нямаш бюджет, променяш целите. От тази гледна точка, ние сме гъвкави. Предполагам и хората, които ще управляват Левски".

"Когато финансовите възможности са други, целите са различни. Няма да се инвестира толкова в базата, няма да се плащат толкова високи заплати в администрация, детско-юношеска школа и първи отбор. Всички тези неща, които можехме да си позволим като ремонти, ще отпаднат. Не е належащо да платим 2 млн. Просто в един момент трябва да платим заплати на играчите, което е най-голямото перо. Надявам се до тогава всичко да е ясно", добави Колев.