Ливърпул няма да се предаде до последния съдийски сигнал през сезона, заяви капитанът на отбора Джордан Хендерсън след победата с 2:0 срещу Кардиф Сити в мач от 35-ия кръг на английското футболно първенство. "Червените" се наложиха с 2:0 срещу Кардиф и отново поведоха с две точки на Манчестър Сити, който обаче е с мач по-малко.

"Тази победа беше много важна, защото искаме да се борим за титлата до последния съдийски сигнал. Искаме да продължаваме да печелим мачове. Кардиф беше различно изпитание за нас и аз мисля, че се справихме много добре. Трябва да продължаваме да вярваме и да спечелим възможно най-много точки", каза Хендерсън.

"Знаехме, че този мач ще бъде труден. Беше доста топло, но условията са еднакви и за двата отбора. Справихме се добре и спечелихме, след като и през седмицата записахме много важна победа. Кардиф се бори за оцеляване, а срещу такива отбори трябва да бъдеш търпелив и настоятелен, докато не забравяш и за защитата си", продължи той

Ливърпул спечели мача с гола на Жоржино Вайналдум, който получи топката от Трент Александър-Арнолд и я изпрати от воле в мрежата на домакините. По-късно Джеймс Милнър вкара от дузпа за 2:0 и така "червените" отново се изкачиха на върха в класирането.

"Джини завърши перфектно атаката, а Трент подаде страхотен пас. Последва дузпа в критичен момент, а Джеймс я вкара и тогава стана ясно, че ще спечелим мача. Много важен гол", завърши Хендерсън в интервю за клубния уебсайт.