Проблемите с вратарския пост в Ливърпул са на път да се задълбочат, след като стана ясно, че испанецът Адриан е с подут глезен и участието му в предстоящия шампионатен мач със Саутхямптън е под въпрос, призна мениджърът Юрген Клоп.

Според германеца Адриан е бил контузен от фен, който е нахлул на терена в Истанбул, за да прегърне стража на мърсисайдци след спасената от него дузпа във финала за Суперкупата на Европа срещу Челси. 

"В радостта си запалянкото е настъпил лошо Адриан и сега той ще трябва да почива няколко дни. Ако той не се възстанови до утре, на вратата на Ливърпул ще застане Анди Лонерган", каза Клоп.

Ветеранът бе привлечен в клуба само преди дни, след като стана ясно, че бразилецът Алисон Бекер ще отсъства няколко седмици заради контузията, която получи в двубоя с Норич от първия кръг на Висшата лига.

Освен на вратата, Клоп има да разрешава и проблеми в средата на терена. Аут за гостуването на Саутхямптън е плеймейкърът Наби Кейта, който все още не е възстановен от контузията си. Алекс Окслейд-Чембърлейн, който игра през първото полувреме срещу Челси, още не е в оптимална форма и вероятно ще остане на пейката срещу "светците".