Мениджърът Юрген Клоп сподели след края на мача с Шрусбъри, завършил наравно 2:2, че нито той, нито звездите от първия му тим ще присъстват на преиграването у дома с Шрусбъри, което ще се проведе по време на първата седмица от насрочената пауза.

Въпреки това от ФА, които акцентираха върху важността от почивка за играчите, споделиха, че клубовете са били наясно с възникването на подобна ситуация. „Преди старта на сезон 2019-20, всички клубове приеха, че преиграванията от четвъртия кръг на ФА Къп, ако има такива, ще трябва да се проведат по време на първата седмица от зимната пауза в шампионата. Това ще се отрази само на малък брой отбори поради разделението на двубоите от Висшата лига по време на зимната пауза“, споделиха от ФА.

Клоп заяви след равенството 2:2 с Шрусбъри в неделя, че ще „уважи“ почивката и че наставникът на тима до 23 г. Нийл Кричли ще води младия състав в преиграването, което в момента е насрочено за 4 февруари и обект на промяна заради телевизионните права.

Ако датата бъде потвърдена, това означава, че лидерите във Висшата лига ще почиват 10 футболни дни – пауза между въпросния двубой на 4 февруари и гостуването на Норич в първенството на 15 февруари. 

Припомняме, че младежите на Ливърпул до 23 г, водени от Кричли, отстъпиха на Астън Вила с разгромното 0:5 в четвъртфинал за Купата на лигата, докато първият тим бе в Катар за Световното клубно първенство.

Подходът на Клоп към ФА Къп стана обект за някои критики, но анализаторът на Sky Sports и бивш играч на мърсисайдци Джейми Карагър защити мениджъра.

„Играчите от първия отбор трябва да имат зимна пауза – не може да въведеш такава и да имаш преиграване по време на почивката. Това се отнася за всички клубове от Висшата лига. Но Клоп трябва да вземе тима – неговите млади играчи ще бъдат щастливи и снимката му от Ибиса с бира в ръка ще бъде на всяка главна страница!“, каза той. /БГНЕС