Бившият футболист на Челси и Ливърпул Глен Джонсън също изрази своето мнение в дискусията дали сезонът във Висшата лига трябва да бъде анулиран.

Този вариант логично изобщо не се приема от феновете на мърсисайдци, тъй като техният любим отбор води с космическите 25 точки на Манчестър Сити и се нуждае максимум от още два успеха, за да спечели първа титла на Англия от 1990 година насам.

"Колкото повече се отлага сезонът, толкова повече расте вероятността той да не завърши. Какво означава цялата това отлагане за титлата, местата за участие в евротурнирите и изпадащите? На върха е ясно, че титлата е за Ливърпул, но остава въпросът дали ще се намери време за тяхната коронация", коментира Джонсън.

"Ако сезонът бъде прекратен, но титлата все пак се даде на Ливърпул, всеки на този свят, освен феновете на тима, ще са на мнение, че те не са спечелили шампионата. Ливърпул е в ничия земя, защото те не искат титлата по този начин. Много е жалко за тях, защото те бяха с разлика най-добрият отбор този сезон."

"Според мен ако нещата не се променят, сезонът трябва да бъде спрян. Ако погледнем към дъното на класирането, не може просто да определиш изпадащи отбори след 28 или 29 изиграни мача. Разликата между оцеляване и изпадане е огромна. Същото е с отборите, които се класират за Шампионската лига и тези, които не успеят."

"Ше има много недоволни, ако сезонът се спре сега и се приеме класирането на отборите в настоящия момент като крайно. Не може просто да дадете титлата на Ливърпул и да кажете на останалите клубове "Вие не сте толкова важни". Или Ливърпул става шампион и три клуба изпадат, или целият сезон се отменя", добави Джонсън.