Нападателят на РБ Лайпциг Тимо Вернер няма търпение да подсили Ливърпул, но навярно ще бъде твърда резерва поне в началото на своя евентуален престой на стадион "Анфийлд".

Така смята бившият футболист на "червените" Джон Олдридж, който записва 50 гола в 83 шампионатни мача за Ливърпул между 1987 и 1989 година.

Нещо повече - според легендата на Ирландия всеки един нападател ще бъде в положението на Вернер, тъй като мениджърът Юрген Клоп разполага с атомно нападение, съставено от Садио Мане, Роберто Фирмино и Мохамед Салах.

"Всички ние се надяваме, че когато трансферният пазар отвори, Ливърпул ще вземе някой, с когото да подсили атаката си", заяви Олдридж пред  Liverpool Echo.

"Това ще бъде голямо предизвикателство за всеки нападател, без значение дали е Тимо Вернер или някой друг. Представям си как ще се чувства новият стрелец. На мен това усещане ми е познато."

"Когато пристигнах на "Анфийлд" Йън Ръш се върна под наем от Ювентус и аз знаех, че ще ми бъде трудно. В първите 6 месеца бях предимно на пейката и стартирах само в два мача. Беше разочароващо за мен."

"Няма изгледи Мане, Салах или Фирмино да отидат другаде, но въпреки това ние се нуждаем от класно подкрепление. Ливърпул е в позиция, в която ще вземе доказан реализатор с много голове на сметката си. Нападател, който има вяра в себе си."

"Този човек ще иска да се докаже, но стандартите на "Анфийлд" са много високи. Така беше и във времето, когато аз пристигнах тук. Сега вече се правят повече ротации, но новият ще трябва да показва силни игри и да бъде уверен в себе си. Ако е Тимо Вернер - той е човек, на когото тези неща не му липсват", допълни Олдридж.

Вчера мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп разбуни духовете като публично спомена имената на Килиан Мбапе, Неймар, Роберт Левандовски и Джейдън Санчо.

Както е известно, Мбапе и Санчо отдавна са спрягани за Ливърпул, но поне засега "червените" имат намерение да бъдат сравнително пасивни на пазара заради пандемията с коронавируса.

Вернер пък публично си затвори вратата за трансфер в Байерн Мюнхен, който дълго време беше считан за следващия му отбор. Интерес към Тимо има също така от Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал и Борусия Дортмунд.