Крайният защитник на Ливърпул Анди Робъртсън похвали сериозно своя съотборник Върджил ван Дайк и мениджъра на тима Юрген Клоп.

"Червените" бяха детронирани по сензационен от Атлетико Мадрид на осминафиналите в Шампионската лига, след като профукаха аванс от 2:0 и загубиха реванша с 2:3. 

Във Висшата лига обаче мърсисайдци имат космически аванс на върха и докосват първата си титла от 1990 година насам.

"Върдж е най-добрият бранител в света и ан мен ми харесва много да играя рамо до рамо с него. Разбираме се добре и си помагаме на терена", заяви Робъртсън, цитиран от "Скай спортс".

"Голямото момче е страхотна класа във всичко,което прави. Той е пример за подражание за всеки, включително за мен. Той е фантастичен лидер, прекрасно момче. Той ни дръпна напред като отбор, след като дойде при нас."

"Харесвах го много и в Селтик. Затова бях много доволен, когато подписахме с него. видя се, че парите са си заслужавали. "

"Юрген Клоп пък е най-добрият мениджър в света. Хубаво е, когато той казва добри думи за мен. Той е чудесен човек и мениджър. А и харесва шотландците, знам това от взаимоотношенията му с Кени Далглиш, защото те се разбират много добре."

"Клоп е бащина фигура в отбора и постоянно ни помага на терена и извън него. Затова и сме толкова успешни, това се дължи на него. Надявам се това да продължи. В Ливърпул сме едно семейство и затова сме успешни", завърши Робъртсън.