Лудогорец - Етър, мач от 1-вия кръг на Първа професионална футболна лига, стадион “Лудогорец Арена”, Разград, 18:30 часа. 

Прогнозата на Gol.bg:

Лудогорец започва поредната защита на титлата си с домакинство на Етър. В последните години “орлите” изпитват затруднения в първия си мач от първенството за сезона, най-вече заради първите мачове на тима от европейските клубни турнири.

Разликата е, че в тези двубои Лудогорец гостуваше, докато сега започва от своя стадион. И все пак “орлите” ще гледат с едното око към първия мач с унгарския Види от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. 

Тимът на Красимир Балъков пък се готви да накаже разсеяните играчи на Лудогорец, въпреки че статистиката е изцяло за “орлите”. Етър има 4 загуби от 4 мача от Лудогорец, при голова разлика 1:19. 

Наставникът на “орлите” Пауло Аутуори пък ще запише първи мач за първенството. Очаква се бразилският специалист да направи доста промени в състава си. И въпреки това тимът на “орлите” ще бъде достатъчно силен, за да остави трите точки на “Лудогорец Арена”. 

Етър също запази голяма част от основните си играчи, но големият проблем е, че си тръгнаха Алиуне Бадара и Аласана Мане. Очаква се по крилата да действат Батрович и Младенов, а в центъра на атаката да бъде Петков. Пехливанов и Сърмов пък трябва да дават сигурност на тима в средата на терена. 

Резултат: 3:0