Лудогорец (Разград) отстъпи с 0:2 на 4-ия в румънското първенство Виторул (Констанца) в контролна среща. Головете за отбора, който е собственост на легендата Георге Хаджи, вкараха Михай Водуц в 29-ата минута и Андрей Артеан в 86-ата.

Старши треньорът на шампионите Антони Здравков даде шанс за доказване основно на резерви и юноши, като от безспорните титуляри излязоха капитанът Светослав Дяков, Сисиньо, както и Георги Терзиев, Лукас Саша и нападателите Жуниор Брандао и Якуб Швиерчок. За гостите пък като титуляр излезе бившият защитник на Ботев (Пловдив) и Левски (София) Сърджан Лукин.

Гостите откриха резултата в 28-ата минута, след като Водуц се разписа при центриране от корнер, като преди попадението и двата отбора имаха по едно чисто положение. Това за домакините беше удар на Лукас Саша, спасен от вратаря Александру Бузбучи. До края на полувремето домакините бяха по-активни и последователно Ивайло Климентов и Брандао опитаха късмета си, но вратарят Бузбучи беше безгрешен.
 

Върхът на пропуските дойде в последната минута на първото полувреме, когато Якуб Швиерчок пропусна да вкара дузпа. През втората част играта се накъса и темпото значително спадна, но все пак и младият резервен вратар на Лудогорец Даниел Наумов се намеси веднъж много добре. Пет минути преди края на мача отново след неразбирателство в българската защита при изпълнение на корнер Андрей Артеан беше точен.

Състав на Лудогорец: Хорхе Брун (Даниел Наумов), Сисиньо (Димитър Илиев), Георги Терзиев, Рафаел Форстър, Цветомир Панов, Светослав Дяков (Олег Димитров), Лукас Саша (78- Ерол Дост), Мей Махлангу, Ивайло Климентов (56- Мартин Милков), Жуниор Брандао, Ябук Швиерчок.