Италия – Полша, мач от първия кръг на Дивизия А, Група 3 на Лигата на Нациите, стадион „Ренато Дел‘Ара“, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Италия преживя истински шок, след като пропусна Световното първенство по футбол, а сега новият селекционер Роберто Манчини ще има тежката задача да вдигне духа и да повиши резултатите на „Скуадрата“. Първият по-сериозен тест ще бъде домакинството на Полша в дебютния мач за тима в Лигата на Нациите. Това ще бъде и първият официален мач на Манчини като селекционер на Италия.

„Нямаме търпение да започнем участие в турнира. Искаме да се представим добре и да печелим. Първата ми цел да е направим един отбор, който е задружен и има добра атмосфера, защото е невъзможно да печелиш мачове с 3-4 човека.

Полша не се представи особено добре на Световното първенство, но те имат много добър отбор. Ние пък имаме много опитни играчи и в същото време много млади, които могат да ни предложат много неща, дори и срещу големите отбори“, заяви Манчини.

Очаква се капитан на Италия да бъде защитникът на Ювентуд Джордио Киелини, който не бе играл от злощастния мач с Швеция в плейофите за класиране на Световното първенство преди година. В тима на Манчини има и доста дебютанти, сред които Алесио Краньо и Николо Барела от Каляри, Мануел Ладзари от СПАЛ, Кристиано Бираги от Фиорентина и Николо Дзаниоло от Рома.

Гостите от Полша също ще се надяват на ново начало, след като за селекционер бе назначени Йежи Бжечек. Цели осем играчи от тима на Бжечек играят в Серия А, така че са наясно със стила на италианците. Голямата звезда все пак отново ще бъде Роберт Левандовски.

Вероятни състави:

Италия: Донарума, Дзапакоста, Бонучи, Киелини, Кришито, Кристанте, Жоржиньо, Пелегрини, Киеза, Инсинье, Имобиле

Полша: Фабиански, Бережийски, Глик, Камински, Река, Блашчиковски, Криховяк, Зиелински, Курзава, Милик, Левандовски

Резулта: 2:1