Интер – Тотнъм, мач от Група В на Шампионската лига, стадион „Сан Сиро“, 19:55 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Интер и Тотнъм откриват тазгодишната надпревара в турнира за Шампионската лига в мач от Група В в Милано. Гостите имат леки проблеми породени от двете поредни загуби в първенството на Англия, а освен това Деле Али и Юго Лорис са контузени и няма да играят. Освен това мениджърът на тима Маурисио Почетино остави извън състава си Киърън Трипиър и Тоби Алдервайрелд заради „технически причини“.

„Това бе техническо решение. Така пише в речника – техническо решение. Но може би до голяма степен е и тактическо. Няма как да взема 25 играчи с мен, а освен това на терена има 11 и още 7 на пейката. Това е причината“, каза Почетино.

Интер също е в сложна ситуация след съботната загуба от Парма на своя стадион. Треньорът на тима Лучано Спалети пък призова за специално внимание към голмайстора на Тотнъм Хари Кейн. „Дали Кейн е изморен? Не мога да се съглася с това. Гледахме мачовете на Тотнъм и видяхме как работи в определени ситуации. Тотнъм разчита много на този играч“, каза Спалети.

Освен Али и Лорис англичаните няма да могат да разчитат още на Муса Сисоко. Интер пък ще чака до последно за Данило Д‘Амброзио, докато Шиме Върсалко е аут заради травма в коляното. „Някои играчи не се чувстват много добре, но имаме и други опции. От нас се изисква да покажем най-доброто, на което сме способни“, добави Спалети.

СТАТИСТИКА

Това ще бъде пети сблъсък в европейските клубни турнири между Интер и Тотнъм. И двата тима имат по две победи.

Интер и Тотнъм спечелиха и двата си домакински мача срещу противника си.

В предишните 4 мача бяха вкарани 19 гола – италианците 9, а англичаните 10.

За последно Тотнъм гостува на Интер в групите на турнира през 2010 година, когато загуби с 3:4 след хеттрик на Гарет Бейл. В Лондон „шпорите“ спечелиха с 3:1.

Последният сблъсък между двата тима е от Лига Европа през сезон 2012/2013, когато Тотнъм се класира за осминафиналите след две равенства и повече голове на чужд терен.

Интер ще играе в Шампионската лига за първи път от седем години.

Резултат: 1:1