Хуеска - Реал Мадрид, двубой от 15-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион: "Ел Алкорас", начало: 17:15 часа българско време.

Групата на Реал Мадрид: Навас, Касия, Куртоа, Карвахал, Вайехо, Рамос, Варан, Одриозола, Санчес, Модрич, Валверде, Йоренте, Асенсио, Иско, Себайос, Бензема, Бейл, Лукас, Винисиус

Прогноза на Gol.bg:

Хуеска ще има сериозни трудности да запази елитния си статут. Домакините се намират на последното 20-то място в класирането с едва седем точки, като са на седем пункта от 17-ия Виляреал. 

Отборът на Хуеска имаше тежка седмица като миналата събота загуби с 0:2 от Селта като гост, а след това отстъпи у дома на Атлетик Билбао с резултат 0:4.

Може би в лагера на домакините бяха отписали този мач срещу баските в турнира за Купата на Краля, след като загубиха първата среща също с 0:4 на "Сан Мамес". Акапо, Семедо и Луисиньо пропускат тази среща.

Реал Мадрид се изкачи до петото място в класирането. Това стана факт миналата седмица, когато победи като домакин Валенсия с 2:0. При последното си гостуване в първенството допусна неочаквана загуба с 0:3 от Ейбар, която е и единствена за отбора под ръководството на Сантяго Солари. 

Откакто той пое отбора Реал седем победи в осем мача от всички турнири, а в пет от тях не допусна гол. Гостите имат само две победи навън досега в шампионата. Те бяха срещу Жирона и Селта.

Двата отбора никога не са се срещали помежду си в официален мач. Очертава се първи такъв за историята. Въпреки че домакините са последни, а и се намират в лоша форма, те ще се мотивират от предстоящия мач и ще се надяват да оставят нещо от него у дома. Реал Мадрид обаче едва ли смята да позволи това да се случи.

Прогноза: Уеска - Реал Мадрид 1:3