Динамо Киев - Челси, среща от Група "G" на Шампионската лига, стадион "Олимпийски", Киев. 21:45 часа българско време.

Групата на Челси за мача:

Вратари: Бегович, Блекман, Амелия

Защитници: Зума, Рахман, Джилободжи, Тери, Аспиликуета, Кейхил

Полузащитници: Фабрегас, Рамирес, Оскар, Микел, Матич, Вилиан, Лофтус-Чийк, Траоре

Нападатели: Фалкао, Азар, Кенеди

Контузени: Иванович, Куртоа, Педро, Реми

Прогноза на Gol.bg:
Жозе Моуриньо няма да може да разчита днес на Педро и Реми, които получиха леки травми и не отпътуваха с отбора за украинската столица, а освен това Иванович и Куртоа също са аут заради травми.

Португалецът отказа да обяви, дали ще върне Азар сред титулярите, но според английските издания белгиецът ще излезе в стартовия състав за днешната среща, след като остана на пейката срещу Астън Вила.

Ситуацията в групата е такава, че Челси е на 3-ото място с 3 точки, а Динамо е лидер в класирането с 4 точки, колкото има и вторият в подреждането Порто.

Киевчани нямат никакви кадрови проблеми преди сблъсъка и се очаква бившата звезда на ЦСКА Жуниор Мораес да излезе сред титулярите днес.

Динамо е играл 15 пъти в груповата фаза на Шампионската лига, но през последните 10 пъти не е успявал да премине групите на най-комерсиалния турнир.

Формата на домакините е доста добра и те имат 4 победи и 1 загуба в последните си 5 мача, като поражението дойде в последния мач срещу Шахтьор Донецк.

Челси пък има 2 победи, 1 реми и 2 загуби за същия брой срещи.

Двата тима не са се изправяли никога един срещу друг. 

Последната победа на Динамо над английски тим в Шампионската лига бе през 2003 година, когато надви Арсенал с 2:1, а оттогава отборът не е спечелил нито една от петте си срещи с тимове от Острова и е допуснал 4 загуби, а освен това е врътнал и едно реми.

Нашата прогноза за този мач е успех с 0:1 за Челси.

Резултат: Динамо Киев - Челси 0:1

Играй и печели с играта на Gol.bg!