Хари Магуайър може да стана най-скъпия защитник в историята преминавайки в Манчестър Юнайтед, но пък шампионите от Ман Сити вече имат на свое разположение най-скъпия краен бранител. 

Става въпро за Жоао Кансело, който е оценяван на 60 милиона паунда и който идва от Ювентус. Към италианския тим ще поеме Данило, струващ около 34 милиона лири, като останалата част от парите, а именно 26 милиона, Гражданите ще платят в разстояние на 3 години. 

„Говорихме няколко пъти с Бернардо Силва и той ми каза, че това е страхотен клуб, така че това е една от причините да реша да дойда тук. С него бяхме заедно в Бенфика и съм много радостен, че отново ще играем един до друг под ръководството на такъв страхотен мениджър“ заяви 25-годишният Кансело, който подписа за 6 сезона. 

Сделката изглежда добра за всички, след като на „Етихад“ португалецът ще бъде конкуренция на Кайл Уокър, но може да играе и в ляво. Гражданите се разделиха с Данило и всъщност не плащат чак толкова много за Кансело. 

„Жоао е отличен футболист, който много ни впечатли с развитието си и най-добрите му години тепърва предстоят, така че сме много доволни от идването му при нас“ изтъкна футболният директор Чики Бегиристайн.