Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола за пореден път изтъкна, че няма намерение да напуска и ще бъде в клуба и през следващия сезон, независимо дали наказанието наложено от УЕФА ще бъде отхвърлено или не. 

Гражданите бяха извадени за 2 години от евротурнирите за нарушаване на финансовия феърплей, което доведе до слухове, че най-добрите играчи и Пеп ще си тръгнат. Гуардиола обаче бе категоричен. 

„Лично аз, без значение какво ще се случи, ще бъда тук и през следващия сезон. Ако разбира се клубът не ме уволни, защото и това може да се случи. Във всеки друг слуай обаче, на 100% оставам” заяви наставникът след победата над Уест Хям с 2:0

„На първо място, защото искам да остана и след края на настоящия си договор и да помогна на клуба да остане на високо ниво колкото се може по-дълго време. Още преди месец казах, че обичам организацията и искам да бъда тук. С играчите се разбрахме да се концентрираме върху края на сезона и след това ще видим какво ще се случи” добави той. 

„Станалото-станало, но нещата не са приключили. Клубът ще обжалва наказанието и вярвам, че той ще защити позицията си. Смятаме, че неправилно сме наказани и затова ще обжалваме, след което ще чакаме. Подкрепям клуба и вярвам в това, което ми казаха. Те твърдят, че обвиненията не са верни, така че ще се защитим” каза още Пеп.