Жозе Моуриньо е под напрежение в Манчестър Юнайтед, а Зинедин Зидан диша във врата му. Португалецът има сериозен ребус за решаване, ако иска да запази поста си на "Олд Трафорд". След едва 4-ри кръга във Висшата лига Специалния е засипан с главоболия, а паузата за националните отбори се оказа добре дошла. Има ли ефект, ще видим при гостуването на Уотфорд в събота от 19.30 часа. "Стършелите" са с 4 победи от 4 мача. Ето и проблемите на Моуриньо.

 

 

1.Да се разбере с Пол Погба
От дълго време има слухове за срив в отношенията им. Двамата още мълчат, въпреки че има някои очевидни знаци за скандал. Моуриньо го извади от отбора миналия сезон, а Пол заяви, че ще бъде глобен, ако каже нещо. Време е двамата най-сетне да заровят томахавките, защото Погба определено има страхотна класа и може да бъде оръжието, което да поведе Юнайтед. Най-добре за клуба е двамата да започнат да вършат работата си, защото французинът е по-важен за Жозе, отколкото Жозе за него. Причината е ясна – намира се в пика на кариерата си, спечели световната титла и може да играе където си поиска.

2.Да избистри защитната четворка
Моуриньо се вбеси, че клубът не му осигури искания нов бранител през лятото. Ротациите отзад обаче объркват повече Юнайтед, отколкото противниците. Засега Специалния показва, че не е доволен от играта в тази зона и постоянно върти футболистите, въпреки че миналата година беше привлечен Виктор Линдельов за 30 млн. паунда. До момента португалецът демонстрира, че няма никакво доверие в дефанзивния си вал. А това допълнително затруднява и Давид де Хеа, който има нужда от стабилност и постоянност пред себе си.

3.Да се примири с играчите, с които разполага
Стига оправдания! Въпреки че получи само един от петимата желани футболисти, Моуриньо трябва да продължи напред и да приеме ситуацията, защото разполага с достатъчно състезатели от световна класа, които могат да играят навсякъде. Достатъчно е да споменем Алексис Санчес, Пол Погба, Давид де Хеа. Време е Моуриньо да извади най-доброто от тях и да гради играта около настоящия си състав. Не непрестанно да гледа към неосъществените сделки на трансферния пазар.

4.Да изглади проблемите с шефа
Моуриньо има конфликт с изпълнителния директор Ед Уудуърд, защото е недоволен от провалената лятна селекция. Но липсата на доверие и усещането за несигурност не помага на никого в клуба. Специалния трябва да работи, за да изглади нещата с ръководството. И да докаже, че все още е правилният мениджър за поста, защото именно Уудуърд е човекът, който има голямо влияние за бъдещето на Жозе.

5.Да спре да води ненужни войни
Това е нещо, което Моуриньо винаги е правил по време на цялата си кариера, но вече е време да обърне внимание на проблема и да спре да го прави. Тайната да бъде добър мениджър е да се адаптира според условията. Сър Алекс Фъргюсън например бе известен с опитването на нови неща и ученето от грешките си. Докато Моуриньо си мисли, че миналите успехи ще работят за него и сега. Напротив – те вече нямат никакво значение. Колкото и впечатляващи да са резултатите в миналите му клубове, той все още не се е доказал на "Олд Трафорд". И това трябва да е основната му цел, не да търси постоянни оправдания. Луис ван Гаал беше уволнен след спечелването на ФА Къп. Така че Моуриньо трябва да започне да се адаптира, за да облекчи натиска върху раменете си.

Материал на Mirror, превод на в-к "Тема спорт"