Манчестър Юнайтед е в битката за топ 4, обяви Жозе Моуриньо, въпреки загубата от Сити с 1:3 в дербито на града.  Червените дяволи са на 12 точки от лидера и на 7 от 4-ия, но португалецът е категоричен, че тимът запазва шансовете си. 

„Смятам, че се подобряваме. Дори в защита нещата са доста по-добри и макар и да получихме 3 гола се справихме добре. Така или иначе още от началото бе ясно, че ще трябва да положим големи усилия, за да останем в четворката. Сега сме извън нея, но и програмата ни бе доста трудна“ оправда се Специалния. 

„Сега сме извън Топ 4, така че няма как да говорим за титлата. Целта е да влезем сред първите четири и след това ще видим каква е разликата. Сега е 12 точки. Може би имаше напрежение, а и през тази седмица това бе второто ни тежко гостуване след Ювентус. Друго е да си домакин и да си спечелил с 6:0 срещу Шахтьор. Просто обстоятелствата бяха такива“ допълни Моуриньо и отново се ядоса на критиците си и на тези, които използват статистика, за да обяснят колко зле е Юнайтед. 

„Все пак мисля, че няма да изпаднем. Аз обаче съдя за един мач по това, което виждам, а не по-цифрите. Хората, които не разбират от футбол се водят от статистиката. Аз вярвам на очите си и мога да кажа, че бяхме в мача до след 80-ата минута. Да, допуснахме грешки, но това е различно от лошо представяне. Бяхме наказани за грешките си, но показахме вяра, устойчивост и характер, което трябва да се отбележи“.