Ливърпул оглавява класирането, но трофеите във витрината са тези, които се броят, заяви мениджърът Жозе Моуриньо преди мача на Манчестър Юнайтед срещу мърсисайдци в неделя. Отборът на Юрген Клоп все още е непобеден през този сезон, но германецът все още няма купа на "Анфилд" и това може да изиграе важна роля в този мач и през сезона като цяло. 

"Трофеите имат значение. Това е вярно най-вече тогава, когато имаш потенциала да се бориш за такива и винаги тогава, когато заявяваш пряко амбиции за нещо голямо. Юрген вече каза, че те искат да спечелят Висшата лига и това е голямата им цел", заяви португалецът.

Юнайтед ще гостува на Ливърпул с много проблеми. Маркос Рохо бе контузен в мача с Валенсия, а в лазарета са още Виктор Линдельоф и Алексис Санчес. Люк Шоу, Крис Смолинг, Матео Дармиан и Антони Марсиал пък ще бъдат под въпрос до последния момент, като и четиримата пропуснаха гостуването в Испания. Титуляри на "Анфилд" ще бъдат възстановените Маркъс Рашфорд, Джеси Лингард и Ашли Йънг.

"Играем срещу лидера в първенството и отбор, който е във върхова форма, но и ние имаме качества и потенциал. Дори с тези проблеми с избора на тактика, подход и философия, ние пак разполагаме с отбор, който може да се пребори за победата", добави Моуриньо.