Хуан Мата официално поднови договора си с Манчестър Юнайтед и ще остане в клуба поне още 2 години – до лятото на 2021-а. В контракта има опция и за допълнителен сезон. 

Халфът щеше да стане свободен агент от 1 юли, като вече бе провел разговори с Барселона. В крайна сметка обаче, Червените дяволи го убедиха да преподпише с тима, в който пристигна през 2014-а. Досега той има 218 мача и 45 гола за отбора. 

„За мен е истинска чест, че ще продължа да представям този невероятен клуб и неговите изключителни фенове. Тук съм от 5 години и съм горд да нарека „Олд Трафорд“ свой дом. Очаквам с нетърпение да продължа да работя с Оле и неговия екип и съм радостен, че ще помогна за осъществяването на тяхната визия за бъдещето“ заяви Мата. 

„Хуан е фантастичен професионалист и един от най-интелигентните играчи, с които съм работил. Той е пример за младите и разбира добре, какво означава да представляваш този клуб. Със своя опит той ще помогне на отбора да развие потенциала си и съм много доволен, че ще остане при нас“ коментира Солскяер.