Милан продължава с издънките си този сезон, след като падна с 0:1 от Лацио на "Джузепе Меаца" и не успя да се класира на финал за Купата на Италия. Единственото попадение в мача заби Хоакин Корея (58-ата минута).

Първата среща в Рим бе завършила 0:0 и с този успех Лацио заслужено е на финал, където ще играе срещу Аталанта или Фиорентина.

Така "росонелите" ще насочат изцяло вниманието си към Серия "А", където водят люта битка за заветното четвърто място и класиране за Шампионската лига.

Гостите от своя страна надиграха плахите си домакини, показаха много повече футболни достойнства в този двубой и логично си взеха победата и класирането за последната битка. 


Срещата започна скучновато, като в първоначалните минути двата отбора основно разиграваха в средата на терена, без каквито  ида било по-сериозни голови положения.

В 14-ата минута гостите понесоха сериозен удар, след като се наложи Сергей Милинкович-Савич да напусне принудително терена поради контузия.

Малко по-късно Милан скочи за дузпа за нарушение срещу Давиде Калабрия, но такава правилно не бе свирена. След половин час игра Милан бе близо до попадението, но Калабрия не успя да преодолее Томас Стракоша.

В края на полувремето двата отбора си размениха по няколко чисти положения. Първо Сусо пропусна за Милан, а малко по-късно последователно Бащош и Хоакин Корея не успяха да опънат мрежата на домакините.

Втората част започна с шанс за Лацио, но Рейна спаси удар на Лукас Лейва. Столичани продължиха да доминират, но и да пропускат, като този път отново Бащош не намери мрежата.

В 55-ата минута и Лацио поиска дузпа, но отново не бе посочена бялата точка. "Орлите" продължиха да доминират и заслужено вкараха в 58-ата минута. Тогава Чиро Имобиле изведе Хоакин Корея на чиста позиция и той направи 0:1.

Милан можеше да изравни десет минути по-късно, но Пьонтек с глава нямаше шанс. Лацио отговори с невероятно положение чрез Луис Алберто, но Рейна се намеси авторитетно.

Милан успя да вкара, но попадението на Патрик Кутроне бе отменено поради засада. В 83-ата минута Имобиле от чиста позиция стреля в аут. До края Милан натисна, но нямаше шанс и така Лацио си взе победата и заслужено е на финал.

МИЛАН - ЛАЦИО 0:1

Голмайстор: 0:1 Корея (58)

МИЛАН: Рейна - Мусакио, Калдара (65-Кутроне), Романьоли - Калабрия (40-Конти), Кесие, Бакайоко, Лаксалт - Сусо, Кастийехо (58-Чалханоолу) - Пьонтек

ЛАЦИО: Стракоша - Луис Фелипе, Ачерби, Бащош - Ромуло, Милинкович-Савич (15-Пароло), Лейва, Луис Алберто, Лулич - Корея (75-Кайседо) - Имобиле