Сейду Думбия най-накрая счупи каръка и вкара първото си попадение за Рома. Подложеният на много критики нападател се разписа при победата с 3:0 над Сасуоло и агентът на играча побърза да говори пред медиите. 

“Говорих със Сейду и той е много щастлив. За всеки един нападател е много важно да вкара първият си гол, с което чупи тази психологическа бариера. Надяваме се да продължи да бележи до края на сезона”, заяви Жан Бертранд Бейтисон. 

Думбия бе голямата януарска покупка на Рома, но след като напусна ЦСКА Москва така и не успя да покаже качествата си с екипа на “вълците”. 

“Мой дълг е да му помогна да се аклиматизира по-бързо към италианския футбол, който е тотално различен от това, с което се е сблъсквал досега в кариерата си. Сейду няма физически проблеми, просто се нуждаеше от време, за да влезе във форма. Много забравят, че форматът на руското първенство е много по-различен. Той свършва на 10 декември и не е никак лесно след два месеца без тренировки да бъдеш във върхова форма, каза още агентът на Думбия. 

Котдивоарецът бе обявен за издънка от медии и фенове в Италия. но нападателят е има още какво да даде. “В Италия няма средно положение и хората мислят, че или си най-добрият, или най-слабият. Бъдещето? Нека не се шегуваме, тук съм само от няколко месеца. Концентриран съм за изявите си на терена и тези извън него. Искам да завърша сезона по възможно най-добрия начин”, каза Думбия.