Младата звезда на Милан Патрик Кутроне се закани да вкара гол на Джанлуиджи Буфон в дербито с Ювентус в събота. 

“Това е най-новата ми цел. Вече съм му вкарвал по време на тренировките с националния отбор, но искам в официален мач и на неговия стадион”, заяви Кутроне пред “Гадзета дело Спорт”. 

“Гатузо ни обедини и сега воюваме заедно. Той ми помогна толкова много. Още от първия му ден при нас ни показваше какво иска от нас и как да правим нещата. От мен иска да бъда по-въвлечен в играта. 

Получих няколко оферти, но тези неща се движат от моя агент и от клуба. Аз мисля само за представянето си на терена и как да бъда полезен на треньора си. Досега съм играл срещу Юве само в мач при юношите. В един от тях дори бях вратар, защото нашият бе изгонен и аз трябваше да го заменя. Винаги съм харесвал да играя на различни позиции. 

Знам, че Милан винаги губи на този стадион, но сега сме истински отбор и не се страхуваме. Ще бъде трудно да победим Ювентус, но кой знае. Искаме победата, може би ще имаме малко шансове и трябва да се възползваме от тях. 

Харесва ми работата на Игуаин в противниковото наказателно поле и решителността на Дибала. Бонучи е нашият капитан. Той трябва да предаде своето спокойствие на останалите. 

Какво ще направя, ако вкарам гол? Ще направя 10 обиколки на терена. А ако се класираме за Шампионската лига, ще си обръсна главата”, каза още Кутроне.