Още по темата

 

37-годишният швейцарец Роджър Федерер сякаш кара втора младост, а перфектната му игра срещу Рафаел Надал вчера на полуфинала на "Уимбълдън" му дава огромна увереност и в утрешния финал.

Там негов съперник ще бъде Новак Джокович, но Федерер смята, че "звездите се нареждат за негова девета титла на Уимбълдън". И действително. Федерер се намира в невероятна година, в която просто увеличава постиженията си и трупа титли в списъка.

"Ние с Рафа Надал сме играли толкова, толкова много, наистина не мога да ги преброя. Мисля, че тези двубои са с ясен план от самото начало. Смятам, че когато си играл с някого повече от 15 пъти, няма какво ново да предложиш. И е много трудно да измислиш изненада, казва Федерер.

"Мисля, че затова успях да постигна добър резултат срещу Надал", споделя Маестрото който ще играе за рекордния 21-и триумф в Големия шлем.

"Годината засега наистистина е много силна за мен. Звездите са се наредили точно сега. От тази гледна точка мога да вляза във финала много уверено. В деня на мача няма да научите нищо ново, независимо дали ще четете статистика. Нямате време, така или иначе", каза Федерер.

"В края на деня става дума за това кой е по-добър през мача, който е в по-добро състояние, който има повече енергия. И кой ще преодолее онзи момент, когато се стигне до криза. Мисля, че най-важната и най-вероятно първата победа, която трябва да постигнете, е тази в себе си", добавя Федерер. 

"Тогава каквото и да се случи отвън наблюдавано, предполагам, че е следствие или проявление на това. Визуализацията е част от умствената подготовка. Това е много, много важно за мен. Аз го правя през цялото време. Това е част от моята рутинна подготовка", завърши швейцарецът.

Срещу него утре ще се изправи Новак Джокович, за когото е шести финал. Сърбинът има четири победи и едно поражение от Анди Мъри (Великобритания) през 2013-а година.