Десният защитник на турския клуб Касъмпаша и на националния отбор на България по футбол Страхил Попов се надява първият лагер на отбора преди старта на Европейските квалификации да е продължение на това, което се направи в мачовете от турнира Лига на нациите.

Футболистите на Петър Хубчев се събраха днес преди срещите в група А на квалификациите с тимовете на Черна гора и Косово.

Вижте пълната програма на България в квалификациите за Евро 2020

"Поставихме една добра основа за надграждане. Винаги е по-добре за един отбор, когато има повече лагери, повече мачове. Това помага самочувствието да ни е на по-високо ниво. Черна гора- нашият първи съперник не е лош отбор. Ние това си коментираме в отбора, че Чехия, Черна гора, Косово и ние сме на едно ниво. И ще спечели този, който е по-мотивиран в срещите. Оставяме настрана Англия, която е фаворит в групата.

В предишния турнир Лига на Нациите Страхил Попов се превърна в основна фигура, след като се оказа, че всичките домакински голове и съответно победи за тима са след негови асистенции.

Вижте състава на Петър Хубчев за мачовете с Черна гора и Косово

"Щом играеш за националния отбор, трябва да си пределно мотивиран. Винаги трябва да излизаш на 100 процента. Ако не си готов 100 на 100, и по-слабият отбор може да победи и да поднесе изненада, завърши Страхил Попов.