България излиза днес срещу САЩ във втория си мач в „Арена Армеец” в София от световното първенство по волейбол, което се провежда съвместно у нас и в Италия.

Двубоят от втората фаза на шампионата е в 20.40 часа тази вечер, а американците влизат в него като абсолютен фаворит. След 5-те си поредни успеха в Бари съставът на Джон Спероу прехвърли отличната си форма и в София вчера.

Пред около 500 зрители в "Арена Армеец" янките сразиха Канада с 3:1 гейма в дербито на Северна Америка. С тази победа те направиха огромна крачка към спечелване на група G в столицата и класиране за финалната шестица в Торино.

Показаното от янките вчера определено буди респект у родните фенове и волейболистите на Пламен Константинов. Националите ни нямат много добра статистика с тима на САЩ в последните 10 срещи. За този период те са постигнали едва две победи срещу 8 поражения.

Тази вечер обаче Виктор Йосифов и компания ще се опитат поне малко да оправят тази черна статистика, което би им помогнало и да се приближат към мечтаните финали в Италия.

Селекционерът на националния отбор на САЩ Джон Спероу пък изрази мнение, че днешният мач на неговия тим с България ще бъде много по-тежък, отколкото с Канада. Специалистът очаква пълна зала, която да направи живота на неговите неприятен.

"Играем с домакините и ще бъде съвсем различно. Очаква ни много тежък мач с България. Залата ще бъде пълна и ще ни бъде тежко. Трябва да починем добре, за да сме достатъчно свежи", заяви Спероу след успеха над Канада. 

Даниел Макдонал пък добави: "България е домакин, но ние ще дадем 100 процента. Подготвени сме и ще докажем, че сме започнали това световно първенство с високи амбиции".