Испания – Хърватия, мач от група 1 на Лига А от Лигата на Нациите, 21:45 часа, стадион „Мануел Мартинес Валеро“, Елче, съдия Беноа Бастиен (ФР)
 
Вероятни състави: 
Испания: Де Хеа, Карвахал, Рамос, Начо, Алонсо, Бускетс, Саул, Тиаго, Иско, Асенсио, Родриго
Хърватия: Калинич, Върсалко, Митрович, Милич, Пиварич, Брозович, Модрич, Ракитич, Пяца, Перишич, Ливая
 
Прогноза
 
Испания стартира с победа ерата на Луис Енрике, но сега предстои ново сериозно изпитание, защото съперник е световният вицешампион Хърватия, който има сериозно самочувствие. 
 
Това ще бъде първи състезателен мач за хърватите след невероятното им представяне в Русия, така че те ще бъдат амбицирани  да постигнат солиден резултат, а и освен това равенството с Португалия в контрола показа, че наистина имат сериозна класа. 
 
Селекционерът Златко Далич обаче има някои проблеми, след като в центъра на защитата Ловрен е контузен, а Вида под въпрос. Няма ги още Ребич и Крамарич, а за атаката въпросителните са свързани с отказалия се Марио Манджукич. 
 
За испанците определено може да се каже, че са в преходен период след отказването на Давид Силва, Пике и Иниеста, а и промените направени от новия селекционер показват, че стремежът му е да освежи състава. 
 
На „Уембли“ Ла Фурия изглеждаше добре, но сега срещу себе си ще има изключителна халфова линия и именно битката в тази част на терена се очаква да бъде ключова за крайния изход от сблъсъка. 
 
Домакинството може би все пак дава някакво минимално предимство на домакините, но хърватите без съмнение изглеждат способни да си тръгнат най-малко с точка от стадиона в Елче. 
 
В исторически план испанците водят на съперника си с 3-2 победи, но при последният им сблъсък на европейското първенство през 2016 Ватрените спечелиха, така че ще търсят нов триумф и сега. 
 
Резултат: Испания – Хърватия 1:1