Малмьо - Челси, среща от 1/16 финалите на Лига Европа, стадион "Сведбанк", начало 22.00 часа.

Последните 10 срещи на Малмьо във всички турнири: Общо 6 победи, 3 равенства и 1 загуба.  От тях 2 победи и 3 равенства в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Челси във всички турнири: Общо 5 победи, 1 равенство и 4 загуби. От тях 4 загуби в последните 4 гостувания.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

ПРОГНОЗА: Изключително важен мач за Челси и най-вече за Маурицио Сари, който при евентуално отпадане от Лига Европа може да бъде уволнен. Преди дни лондончани записаха срамно 0:6 от Ман Сити във Висшата лига и тази вечер ще се опитат да спечелят и да се реваншират частично пред феновете си.

Най-вероятно Сари ще заложи на част от резервните си играчи, но Челси ще се хвърли здраво за победата в този мач. Формата на Малмьо е енигма, тъй като шведите не са играли официален мач от 13 декември, когато удариха с 1:0 Бешикташ за Лига Европа.

Малмьо завърши на трето място в първенството на Швеция и си осигури отново място в евротурнирите. Домакините играят изключително дисциплинирано и рядко губят на стадион "Сведбанк".

От своя страна англичаните са притиснати до стената след погрома от Сити, а тепърва им предстои и мач с Юнайтед за ФА Къп, както и финал за Купата на лигата срещу "гражданите". Водещите световни букмейкъри смятат Челси за изявен фаворит в мача.

Трябва обаче да се вземе под внимание моментната форма на "сините", както и липсата на част от основните футболисти за този мач. Прогнозата ни е за затворен футбол с малко голови възможности и все пак победа за англичаните.

Резултат: Малмьо - Челси 0:1