Арсенал - БАТЕ Борисов, среща-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа, стадион "Емиратс", Лондон. 19:55 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Задачата пред Арсенал явно няма да бъде лесна, тъй като натискът пред лондончани ще е голям. Отборът загуби сензационно гостуването си в Беларус с 0:1 и в крайна сметка се очаква, че противниковият тим ще се окопае в здрава защита, в днешния мач.

Менидърът на "артилеристите" Унай Емери обаче ще заложи на възможно най-доброто с което разполага, за да може отборът му да преодолее пасива от едно попадение и да се класира за следващата фаза в турнира. Спечелването на втория по сила европейски турнир на практика е най-лесният начин за лондончани да се преборят за място в Шампионската лига през следващия сезон, а Емери е показал, че точно в този турнир е истински професор. 

Лаказет е аут от състава на домакините заради наказание, но голмайсторът на тима Пиер Емерик Обамеянг е готов да стартира от първата минута срещу беларусите. 

Мейтланд-Найлс пропусна последната тренировка заради грип и е под въпрос за днес, но Рамзи и Сократис са на линия и могат да играят, така че вероятно ще започнат в стартовия състав. 

Йозил, който пропусна първия мач заради грипен вирус, също е на линия и тренира нормално, така че и той е на разположение на Емери и не е изключено дори да започне в днешния мач. 

Това е второто домакинство на Арсенал срещу този противник в Европа, а в предишния случай отборът победи беларусите с 6:0 на своя стадион. Беларуските тимове трудно играят на Острова и са загубили 3 от последните си 4 мача в Европа при гостувания на английски отбори. 

Като цяло Арсенал е абсолютен фаворит в днешния мач и моята прогноза е разгромен успех с 5:0 за домакините.

Прогноза: Арсенал - БАТЕ 5:0