Аякс – Ювентус, първи мач от 1/4-финалите на Шампионска лига, ст.: "Йохан Кройф Арена", Амстердам, начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Аякс: Онана, Таляфико, Блинд, Де Лихт, Кристенсен, Шьоне, Де Йонг, Ван Беек, Нерес, Зиеш, Тадич
Треньор: Ерик тен Хаг

Ювентус: Счесни, Кансело, Бонучи, Ругани, Сандро, Матюиди, Пянич, Бентанкур, Бернардески, Роналдо, Манджукич
Треньор: Макс Алегри

Прогноза на Gol.bg: 

Единственият останал отбор в Шампионска лига, който премина през квалификациите, Аякс, посреща слаганият сред фаворитите за трофея Ювентус.

Холандците стигнаха до 1/4-финалите, след като детронираха Реал Мадрид след три годишна хегемония. Това стана факт с истинска футболна лекция насред "Сантяго Бернабеу" – 4:1. "Бианконерите" пък за първи път в своята история заличиха пасив от 0:2 и след 3:0 над Атлетико Мадрид в Торино също са сред осемте най-добри отбора в надпреварата.

В герой срещу "дюшекчиите" се превърна Кристиано Роналдо със знаменит хеттрик. През лятото "Старата госпожа" го купи именно за подобни мачове и сега петкратният носител на Златната топка е възстановен от мускулната си контузия, заради която пропусна мачовете с Емполи (1:0)Каляри (2:0) и Милан (2:1). Готов е и Дъглас Коста, но аут са Емре Джан и капитанът Джорджо Киелини.

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

Отсъствието на капитана безспорно е голям удар за Юве. Той определено ще липсва срещу атомното нападение на Аякс, което в Ередивизие е отбелязало 100 гола в 29 мача през сезона. Неговото място ще заеме Даниеле Ругани, тъй като Андреа Бардзали и Мартин Касерес също са с травми. За домакините няма да играе единствено наказаният Нусаир Мазруи.

За последно Аякс и Юве играха един срещу друг през сезон 2009/10 в Лига Европа, когато "бианконерите" продължиха напред след 2:1 в Холандия и 0:0 на Ботуша. През 2004 г. те бяха в една група в Шампионска лига и "Старата госпожа" спечели двата мача с по 1:0. Въобще, Аякс няма победа над Ювентус в този формат на турнира – загуба на финал през 1996 г. с дузпи и отпадане на 1/2-финал в единствения случай, когато съперниците се срещат във фазата на елиминациите в ШЛ. Това стана през 1997 г. и италианците спечелиха с 2:1 като гост и 4:1 у дома.

През този сезон всички победи на торинци в Европа са без допуснат гол: 1:0 и 2:0 над Валенсия, 1:0 над Манчестър Юнайтед и по 3:0 над Йънг Бойс и Атлетико. Но очакваме отсъствието на Киелини и присъствието на Роналдо да гарантира много голове за двата отбора. Кристиано има 7 попадения в 5 срещи срещу холандския колос. И за това нашата прогноза е за резултатен двубой тази вечер.

Прогноза: Аякс – Ювентус 2:2