ЦСКА - Осиек, среща от втория предварителен кръг на Лига Европа, стадион "Българска армия", начало 20.30 часа.

Последните 10 срещи на ЦСКА във всички турнири: Общо 5 победи, 2 равенства и 3 загуби. От тях 3 победи, 1 равенство и 3 загуби в последните 7 домакинства.

Последните 10 срещи на Осиек във всички турнири: Общо 6 победи, 1 равенство и 3 загуби. От тях 1 победа и 2 загуби в последните 3 гостувания.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Вероятни състави:

ЦСКА: Черниаускас; Бикел, Чорбаджийски, Бодуров, Занев; Р. Пинто, Малинов; Кери, Фабрини, Жеферсон; А. Соу

Осиек: Ивушич; Майсторович, Шкорич, Гутиери; Шорша, Пиля, Клайнхайслер, Жапер, Бочкай; Манце, Марич

ПРОГНОЗА: ЦСКА излиза само и единствено за победа, с която поне малко да се реваншира пред феновете си след двете издънки за първенство срещу Етър (2:2) и Черно море (1:3). Изключително тежък мач за "армейците", но ЦСКА е доказвал през годините, че е евробоец и сега отново ще излезе от кризата с една добра игра и резултат.

Треньорът Люпко Петрович има няколко колебания около състава си. Централни защитници може да са Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров и Петър Занев, а халф-бекове Жанио Бикел и Жеферсон. Тримата в центъра на терена са Кристиян Малинов, Рубен Пинто и Греъм Кери, а нападатели - Евандро и Али Соу. При това положение извън 11-те може да останат Тиаго и Диего Фабрини.

Подобен вариант е пробван на тренировка, но изобщо не е сигурно, че ще бъде предпочетен за срещата с хърватите. ЦСКА отново може да е в схема 4-1-4-1, която е най-ползвана от началото на сезона. Петрович търси варианти, с които да спре негативната серия на отбора. Много е вероятно и Занев, и Жеферсон да са титуляр, като бразилецът играе пред Петър отляво.

Любопитното е, че Люпко Петрович ще се изправи днес срещу клуб, в който е стартирал кариерата си и като футболист, и като треньор. Той обаче няма да има никакви сантименти и сам призна, че е наясно колко негативни последици може да има евентуален провал.

Осиек въобще не е за подценяване. Този тим притежава солиден финансов гръб и целите му са да се пробие до групите на турнира. ПРогнозираме здрава битка и победа за ЦСКА.

Резултат: ЦСКА - Осиек 2:1