Осиек - ЦСКА, среща-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа, стадион "Градски врт", начало 21.45 часа. Първата среща в София завърши с победно 1:0 за ЦСКА.

Последните 10 срещи на Осиек във всички турнири: Общо 5 победи, 1 равенство и 4 загуби. От тях 4 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на ЦСКА във всички турнири: Общо 5 победи, 2 равенства и 3 загуби. От тях 2 победи и 1 равенство в последните 3 гостувания.

Срещата можете да следите НА ЖИВО ТУК

Вероятни състави:

Осиек: Ивушич; Шорша, Шкорич, Майсторович; Шутало, Пиля, Клайнхайслер, Жапер, Бочкай; Манце, Марич

ЦСКА: Черниаускас; Бодуров, Нуно Томаш, Чорбаджийски; Бикел, Фабрини, Малинов, Тиаго Родригес, Занев; Соу, Уот

ПРОГНОЗА: Труден за прогнозиране мач, в който може да се случи всичко. Преди седмица ЦСКА излъга Осиек с 1:0 на "Армията" и взе чиста победа преди днешната среща. В София обаче се видя, че хърватите са много грамотен и корав отбор, който не трябва да се подценява.

Осиек дори в по-голямата част от мача надигра ЦСКА, но хитрата лисица Люпко Петрович успя да извлече максимума от първия двубой. Сега червените имат чист аванс и най-вероятно отново ще заложат на сигурна игра и бързи контраатаки.

Напрежението ще бъде в съперника на родния евробоец, който е доказал през годините, че изобщо не се впечатлява от гостуванията на далеч по-именити противници в Европа. Начело на български отбори треньорът на ЦСКА Люпко Петрович вече два пъти е елиминирал хървати.

През 1999 година воденият от него Левски отстранява Хайдук в първия кръг на Купата на УЕФА след 0:0 на "Полюд" и 3:0 в реванша на "Герена". През 2005 година като треньор на Литекс Люпко се справя с Риека - 1:0 и 1:2.

Хърватите разполагат с млад състав, който залага на комбинативен и техничен футбол. Треньорът на Осиек Дино Скендер съхрани силите на титулярите при гостуването на Горица, загубено с 1:3, и с това показа колко важен е за клуба предстоящият мач. Прогнозираме изключително здрава битка, с малко положения и голове. ЦСКА е доказъл, че е евробоец и ще отстрани Осиек.

Резултат: Осиек - ЦСКА 1:1