Реал Мадрид успя да победи с 1:0 Еспаньол в двубой от 5-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Единственото попадение в срещата бе дело на Марко Асенсио, който се разписа в края на първото полувреме.

Така Реал оглави класирането в първенството с актив от 13 точки, с 1 повече от кръвния враг Барселона, който утре ще се изправи срещу Жирона. 

Без това да е изненада, домакините поеха инициативата още след първия съдийски сигнал и създадоха опасност още в 5-ата минута. Одриосола центрира към Иско, който от 13 метра не намери чисто топката и я прати покрай гредата.

В 14-ата минута грешка на Рафаел Варан при отиграването си с глава позволи атака към вратата на "белия балет". Пабло Пиати получи хубав пас отляво и стреля опасно по диагонала, но не уцели вратата.

В 35-ата минута великолепна контраатака на Еспаньол завърши с Ернан Перес, който се устреми напред, финтира Рафаел Варан и шутира от дъгата на наказателното поле, но право в ръцете на Тибо Куртоа.

В края на първото полувреме отскочила топка в наказателното поле стигна до краката на Марко Асенсио. Футболистът и преодоля вратаря Диего Лопес с премерен удар, насочен в долния десен ъгъл. Първоначалното съдията Матеу Лаос назначи засада, но след консултация със системата ВАР взе правилното решение и зачете попадението.

През втората част домакините продължиха да доминират на терена, а Лука Модрич можеше да удвои преднината на "белия балет" в 48-ата минута. Футболистът получи хубав пас и стреля, но топката мина на сантиметри от дясната греда.

В 65-ата минута грешка Серхио Рамос даде възможност гостите да изравнят. Борха Иглесиас се опита да прехвърли Тибо Куртоа, но нямаше късмет и топката се удари в напречната греда.

В 73-ата минута Рамос се извиси над всички и с глава отклони прецизно центриране. Опитът му, насочен под напречната греда, обаче беше спрян от великолепно спасяване на Диего Лопес.

В края на двубоя Маркос Йоренте бе близо до второ попадение, но нова блестяща изява на Лопес спаси каталунците.

Реал Мадрид – Еспаньол 1:0 

Голмайстори: Марко Асенсио (43)

Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола, Варан, Рамос, Начо, Каземиро, Модрич, Себайос (Лукас 62'), Асенсио, Иско (Йоренте 78'), Бензема (Мариано 60')
Треньор: Хулен Лопетеги

Еспаньол: Д. Лопес, Х. Лопес, Налдо, Ермосо, Росело, Хунке, Гранеро, Дардер (Санчес 55'), Перес (Гарсия 70'), Пиати (Баптищао 55'), Иглесиас
Треньор: Жоан Руби

Мадрид, стадион "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Матеу Лаос 
Жълти картони: Начо, Каземиро (Реал Мадрид); Хунке, Х. Лопес (Еспаньол)