Младата звезда на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Винисиус Жуниор, продължава да се представя на добро ниво с "белия екип".

При снощната победа с 4:2 над Жирона в първа 1/4-финална битка за Купата на Краля, 18-годишният бразилец се отчете с асистенция. Това беше 5-то негово голово подаване в турнира, а през сезона има общо 8. С толкова са още Луис Суарес (Барселона), Антоан Гризман (Атлетико Мадрид) и Пабло Сарабия (Севиля).

Сред играчите в Испания единствено Лео Меси и Жорди Алба имат повече асистенции от Винисиус, съответно 13 и 10. И неслучайно латиноса спечели комплиментите на треньора Сантяго Солари.

"Представя се много добре и напрекъснато прогресира. Забелязах таланта му още преди да дойде в Реал, сега го демонстрира и в първия отбор. Разбира се, има още да се развива и се надявам да продължи в същия дух. Има опитни играчи като Бейл, Бензема и Асенсио, от които да се учи", заяви Солари.

Припомняме, че Реал купи Винисиус през 2017 г. за 45 млн. евро от Фламенго, но заигра на "Сантяго Бернабеу" от лятото. През този сезон младокът има и 3 гола за Реал в 17 мача във всички турнири. По времето на Юлен Лопетеги той беше пратен в Б-отбора на "белите", където се разписа 4 пъти в 3 срещи.