Жирона - Реал Мадрид, двубой от втория кръг на испанската Ла Лига, стадион "Монтиливи", начало: 23:15 часа българско време.

Вероятни състави:

Жирона: Бону, Поро, Хуанпе, Бернардо, Муниеса, Грандел, А. Гарсия, Тимор, Стуани, Б. Гарсия, Порту

Реал: Навас, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Модрич, Кроос, Иско, Асенсио, Бейл, Бензема

Прогноза на Gol.bg:

Жирона се появи в елита миналия сезон и най-важната цел бе изпълнена, а именно оцеляването. Не само това, ами тимът се представи доста прилично като за новак и завърши на десето място в крайното класиране. 

Освен това, домакините пазят хубав спомен от домакинството си на Реал през изминалата кампания, защото успяха да победят именития си съперник тук и то след обрат с резултат 2:1. Така че и сега отборът ще се надява да сътвори изненада. В първият кръг от новия сезон Жирона направи домакинско 0:0 с новака Валядолид.

Реал Мадрид излиза за първото си гостуване през този сезон в Ла Лига. Тимът определено няма да бъде посрещнат добре в Каталуния, така че го чака труден мач. Преди седмица "белия балет" постигна успех с 2:0 срещу Хетафе у дома. 

Сега надеждите на тима са да постигне нова победа. Хесус Вайехо е под въпрос за мача, но други липсващи в състава на треньора Хулен Лопетеги няма. Специалистът трябва да внимава много, защото медиите в Испания дебнат всяка една негова грешка след напускането на суперзвездата Кристиано Роналдо.

Само два мача между тези два тима в рамките на срещите помежду им в Примера Дивизион. В тях статистиката показва по 1 победа за всеки, като отборите си размениха тези победи в домакинствата си от предишната кампания. В двата мача паднаха и общо 12 попадения.

Прогноза: Жирона - Реал Мадрид 1:2